• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Üyelik Girişi
Bu Hafta Okunması Önerilen Kitap
 Berkay Ersöz, Nur Nirven, Desmond M. Clarke	İş Bankası Kültür Yayınları
Günümüzde en çok Yöntem Üzerine Konuşma ve Meditasyonlar adlı eserleriyle ilgi gören Fransız filozof ve matematikçi René Descartes (1596-1650) felsefesinde ve dünya görüşünde Rönesans'tan itibaren oluşmaya başlayan yeni bilim anlayışı ile yeni kültürün temel ilkelerini senteze ulaştıran düşünürdür. En çok "Düşünüyorum öyleyse varım" sözüyle hatırlansa da düşünce tarihine yaptığı esas katkı kendinden sonraki dönemin yeni sorularının da çıkış noktası olan bu sentezdir.
Descartes'ın teolojiye felsefeye ve bilime yönelik geniş kapsamlı ilgisini ele alarak kariyeri boyunca entelektüel gelişmesinin izini süren elinizdeki kitabın yazarı Desmond M. Clarke İrlanda Ulusal Üniversitesi'nde felsefe profesörüdür. Sonuncusu Descartes' Theory of Mind olmak üzere Descartes ve on yedinci yüzyıl felsefesi üzerine çok sayıda kitabın yazarıdır.
Site Haritası
    • Matematikte zekadan önce sabır gelir.
    • Cahit ARF
    • Bir matematik problemine dalıp gitmekten daha büyük mutluluk yoktur.
    • C. Morley
    • Dünya,kötülük yapanlar değil,seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.
    • Albert Einstein
    • Matematik;düzen, simetri ve limitleri ortaya koyar ve bunlar güzelliğin en muhteşem formlarıdır.
    • Aristotles
    • Çözümde görev almayanlar,problemin bir parçası olur.
    • Goethe
    • Kainatın mimarı mükemmel bir MATEMATİKÇİ olsa gerek..
    • James Jeans

‘Yapay zekâ öğretmenin yerini alamaz’

‘Geçmişten Geleceğe’ temasıyla altıncısı gerçekleştirilen Eğitim Teknolojileri Zirvesi ve ‘İyi Gelecek’ temasıyla bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Ebeveyn ve Çocuk Zirvesi’ yapıldı. Zirveye yapay zekâ ve eğitim ilişkisi damga vurdu.

‘Geçmişten Geleceğe’ temasıyla bu yıl altıncısı düzenlenen Eğitim Teknolojileri ile ‘İyi Gelecek’ temasıyla ilk kez organize edilen Ebeveyn ve Çocuk zirvelerinde yapay zeka ve eğitim ilişkisi ele alındı. Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nin açılış konuşmasını, Eğitim Teknolojileri Zirvesi Koordinatörü Işıl Boy Ergül yaptı. Zirvede Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Bakan Müşaviri Adem Çilek, MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Anıl Yılmaz, iş insanı Faruk Eczacıbaşı, University College London Yapay Zeka Profesörü Rose Luckin ve Oxford Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harry Daniels konuşmacı olarak  yer aldı. Zirvenin sunuculuğu üstlenen Kalust Şalcıoğlu'na yapay zeka robotu ETZBOT (Promobot) da yardımcı oldu.

Prof. Dr. Rose Luckin, yapay zekanın gündelik hayatın birçok yerinde kullanılmasının yanı sıra eğitimde de kullanılmaya başlandığını söyledi. Yapay zeka ile çok daha fazlasını yapabilmenin mümkün olduğunu belirten Luckin, eğitim söz konusu olduğunda yapay zekanın insan zekasıyla aynı olmadığını ve insanların yapay zekanın ötesinde zeki olabileceğini fark etmenin çok önemli olduğunu anlattı. Luckin, "Yapay zeka insan zekasıyla kıyaslanamaz. Eğitimde destekleyici olabilir ama öğretmenlerin yerini alamaz" dedi.

‘DİZAYN PROJELERİ BAŞARISIZLIĞA UĞRADI’
Prof. Dr. Harry Daniels ise okullar söz konusu olduğunda dizaynın öğretmeyi ve öğrenmeyi değiştirip değiştiremeyeceğinin tartışıldığı projelerin başarısızlığa uğradığını söyledi. Daniels, "Yeni dizaynlar, geleceğin vizyonuna tanıklık ettikleri takdirde uygulayıcıların gerçek değişimi gerçekleşecek. Bu değişimin en önemli noktası, öğretmenleri de bunun içine dahil etmek ve kabullerini almak" diye konuştu.

Zirvede; robotik, kodlama, internetin hayattaki yeri, eğitsel veri madenciliği, artırılmış ve sanal gerçeklik ile 2023 Eğitim Vizyonu üzerine de duruldu. Öte yandan, program kapsamında düzenlenen atölyelerde alanında uzman kişiler tarafından eğitimde yapay zeka, eğitimde teknoloji entegrasyonu, kurumsal dünyada eğitim, beyin eğitimi, gelecekte eğitim, yabancı dilde teknoloji ile eğitim, oyunlaştırma, blockchain, drone kodlama, stem, ters yüz edilmiş sınıflar gibi konular konuşuldu. Etkinlik alanındaki dronelar, sanal gerçeklik ekipmanları, ahşap işleme aletleri, artırılmış gerçeklik atölyeleri, 3 boyutlu yazıcılar ve akıllı tahtalar deneyime sunuldu.

Zirvede eğitim, habercilik ve sosyal hayata yönelik ‘İnternetten Önce’ ve ‘İnternetten Sonra’ başlıklarının konuşulduğu panel dikkati çekti. Panele, Prof. Dr. Selçuk Özdemir, Sevinç Atabay ve Fuat Kozluklu konuşmacı olarak katıldı.

Program sonunda, Eğitim Teknolojileri Zirvesi'nin 7 Mart 2020'de ‘Sürdürülebilir İnovasyon’ temasıyla katılımcılarla buluşacağı da duyuruldu.
http://www.hurriyet.com.tr

456 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın
Hava Durumu
Takvim
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar38.218838.3719
Euro43.382843.5566
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam17
Toplam Ziyaret32085
Saat